Prženo povrće

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 15 minuta
Prženo povrće

Sastojci

Krompir:
2 komada
Mrkve:
2 komada
Tikvice:
1 komad
Crvena paprika:
1 komad
Maslinovo ulje:
1 kašika
Origano:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja

Instrukcije

  1. Krompir, mrkvu, tikvicu i papriku izrezati na kockice, pa sjediniti u jednoj od kuhinjskih posuda.

  2. U posebnoj, manjoj posudi pomiješati maslinovo ulje, sušeni, svježi origano ili bosiljak, sol, biber i bijeli luk.

  3. Mješavinu začina i maslinovog ulja preliti preko povrća, promiješati i sve sastojke prebaciti u vatrostalnu posudu za pečenje.

  4. Povrće peći 30-35 minuta na 175 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.