Pšenična supa s povrćem

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
70 g
pšenica
3 kašika
ulje
1 glavica
Crveni luk
250 g
celer
150 g
poriluk
3 kašika
pavlaka
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 l
voda
Pšenična supa s povrćem
  1. Luk sitno isjeckati.
  2. Celer i poriluk izrezati na tanke kolutove.
  3. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati izrezani celer i poriluk.
  4. Pržiti nekoliko minuta, pa dodati pšenicu koja je prenoćila potopljena u vodi.
  5. Staviti začine i sve sastojke zaliti vodom.
  6. Smjesu kuhati dok pšenica i povrće ne omekšaju.
  7. Kada se skuhaju, ismiksati sastojke, umiješati pavlaku, pa poslužiti supu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*