Puding-kolač

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 20 minuta
Puding-kolač

Sastojci

Jaja:
6 komada
Šećer:
18 kašika

Instrukcije

  1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa mikserom umutiti 5 žumanjaka, 1 cijelo jaje i 5 kašika šećera.

  2. Ovoj smjesi dodati i 1 kašiku ulja, 3 kašike mlijeka, 5 kašika brašna i 1 prašak za pecivo, pa sve zajedno nastaviti mutiti mikserom.

  3. Umućenu smjesu preliti u pleh za pečenje i peći 10-ak minuta na 200 °C.

  4. Od 1/2 l vode izdvojiti nekoliko kašika (3-4)i umutiti prašak za puding.

  5. Ostatak vode preliti u šerpu, staviti 12 kašika šećera, pa kada tečnost bude kuhala,dodati umućeni puding i miješati na umjerenoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne.

  6. U čvrsti snijeg umutiti 5 bjelanjaka sa 1 kašikom šećera i dodati u smjesu s pudingom.

  7. Ohlađenu koru premazati napravljenim filom, staviti kolač u frižider da se učvrsti, pa pri posluživanju, svaku izrezanu kocku ukrasiti šlag pjenom pripremljenom po uputama s vrećice.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.