Punjena bjelanca
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 12 minuta

Sastojci
Jaja:
6 komada
Jogurt:
1/4 šolje
Luk:
1 kašičica
Peršun:
1 kašičica
Sok od limuna:
1 kašičica
Senf:
3/4 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Worcestershire umak:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Prerežite jaja na pola, po dužini a zatim odvojite žumanjke od bjelanaca.
U manjoj zdjeli izgnječite žumanjke pa umiješajte jogurt, luk, peršun i sok od limuna, senf, sol, Worcestershire umak i biber. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Napunite bjelanca s dobivenom smjesom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.