Punjena bjelanca

Služi: 1 osobuPriprema: 12 minuta
Punjena bjelanca

Sastojci

Jaja:
6 komada
Jogurt:
1/4 šolje
Luk:
1 kašičica
Peršun:
1 kašičica
Sok od limuna:
1 kašičica
Senf:
3/4 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Worcestershire umak:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Prerežite jaja na pola, po dužini a zatim odvojite žumanjke od bjelanaca.

  2. U manjoj zdjeli izgnječite žumanjke pa umiješajte jogurt, luk, peršun i sok od limuna, senf, sol, Worcestershire umak i biber. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.

  3. Napunite bjelanca s dobivenom smjesom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.