Punjena piletina sa špinatom i artičokama
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 180°C.
Izrežite piletinu nekoliko puta, na otprilike 0.5 cm razmaka, ali nemojte je zarezati do kraja, ostavljajući dno netaknuto.
Kuhajte špinat na srednjoj temperaturi dok malo ne omekša, zatim dodajte artičoku.
Umješajte bijeli luk u prahu i krem sir, i kuhajte minut ili dva.
Pospite preko mozzarella sirom i promiješajte dok se ne otopi.
Pustite da se ohladi do dodira i zatim napunite svaki segment pilećeg filea sa oko 1 kašikom smjese.
Pecite u rerni 18-22 minute dok piletina ne bude kuhana i sokovi ne budu prozirni.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.