Punjena teleća prsa
Sastojci
Instrukcije
Tri kriške hljeba potopiti u mješavinu 1 dl mlijeka i 2 jaja.
Crveni luk i suho meso sitno isjeckati.
Na vrelom ulju propržiti luk i suho meso, pa uz dodavanje peršuna izmiješati sa potopljenim hljebom.
Teleća prsa po sredini prerezati, napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, utrljati mješavinu začina i sol, napuniti ih pripremljenim filom, zatvoriti otvor čačkalicama i peći 90 minuta na 250 °C uz postepeno dodavanje tople vode.
Kao prilog poslužiti krompir ili neku drugu vrstu povrća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.