Punjena teleća prsa

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
teletina
3 kriška
hljeb
1 dl
mlijeko
2 komad
Jaja
50 g
suho meso
1 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Mješavina začina
Punjena teleća prsa
  1. Tri kriške hljeba potopiti u mješavinu 1 dl mlijeka i 2 jaja.
  2. Crveni luk i suho meso sitno isjeckati.
  3. Na vrelom ulju propržiti luk i suho meso, pa uz dodavanje peršuna izmiješati sa potopljenim hljebom.
  4. Teleća prsa po sredini prerezati, napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, utrljati mješavinu začina i sol, napuniti ih pripremljenim filom, zatvoriti otvor čačkalicama i peći 90 minuta na 250 °C uz postepeno dodavanje tople vode.
  5. Kao prilog poslužiti krompir ili neku drugu vrstu povrća.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*