- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 90 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 22.2.2012
- 1 kg
- teletina
- 3 kriška
- hljeb
- 1 dl
- mlijeko
- 2 komad
- Jaja
- 50 g
- suho meso
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- ulje
- 1 po potrebi
- Mješavina začina

- Tri kriške hljeba potopiti u mješavinu 1 dl mlijeka i 2 jaja.
- Crveni luk i suho meso sitno isjeckati.
- Na vrelom ulju propržiti luk i suho meso, pa uz dodavanje peršuna izmiješati sa potopljenim hljebom.
- Teleća prsa po sredini prerezati, napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, utrljati mješavinu začina i sol, napuniti ih pripremljenim filom, zatvoriti otvor čačkalicama i peći 90 minuta na 250 °C uz postepeno dodavanje tople vode.
- Kao prilog poslužiti krompir ili neku drugu vrstu povrća.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!