Punjene gljive
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Gljive:
1 pakovanje
Bijeli luk:
2 češnja
Prezla:
3/2 solja
Parmezan:
1 šolja
Maslinovo ulje:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
Odvojite klobuke i peteljke gljiva pa peteljke nasjeckajte.
U većoj zdjeli pomiješajte peteljke, bijeli luk, parmezan i začinjenu prezlu.
Dodajte maslinovo ulje, toliko da smjesa postane vlažna.
S tom smjesom napunite klobuke, stavite u tavu i pecite 45 minuta u pećnici.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.