Punjene gljive
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Gljive:
1/2 kilograma
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji
Jaja:
1 komad
Prezla:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Gljive očistiti, oguliti, drške skinuti i sitno ih isjeći.
Na vrelom ulju propržiti sitno isjeckanu glavicu crvenog luka, zatim dodati isječene drške, dinstati nekoliko minuta, pa skinuti s vatre.
Dodati sitno isječen peršunov list, sol, biber, 1 jaje, prezlu i sve umiješati.
Gljive napuniti napravljenim filom, staviti u posudu za pečenje i zapeći ih u rerni.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.