Punjene gljive

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 kg
gljive
1 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
peršun
1 komad
Jaja
50 g
Prezla
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Punjene gljive
  1. Gljive očistiti, oguliti, drške skinuti i sitno ih isjeći.
  2. Na vrelom ulju propržiti sitno isjeckanu glavicu crvenog luka, zatim dodati isječene drške, dinstati nekoliko minuta, pa skinuti s vatre.
  3. Dodati sitno isječen peršunov list, sol, biber, 1 jaje, prezlu i sve umiješati.
  4. Gljive napuniti napravljenim filom, staviti u posudu za pečenje i zapeći ih u rerni.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*