- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 31.8.2010
- 18 komad
- gljive
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/4 šolja
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1/4 šolja
- orasi
- 1 komad
- pšenični keks
- 1 kašika
- parmezan
- 1 po potrebi
- Biber
- 1/2 kašičica
- paprika
- 1/7 kašičica
- Bosiljak
- 1/7 kašičica
- peršun
- 1/7 kašičica
- origano

- Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
- Odstranite peteljke od klobuka gljiva, a zatim nasjeckajte peteljke.
- Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
- Dodajte peteljke, luk, bijeli luk i orahe.
- Kuhajte dok ne omekša.
- Umiješajte keks, sir, bosiljak, peršun, origano i biber.
- S tom smjesom napunite klobuke.
- Stavite u posudu za pečenje, pospite s malo paprike i pecite 25 minuta ili dok klobuci ne omekšaju.
- Skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!