Punjene gljive s orasima

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
18 komad
gljive
1 kašika
Maslinovo ulje
1/4 šolja
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
1/4 šolja
orasi
1 komad
pšenični keks
1 kašika
parmezan
1 po potrebi
Biber
1/2 kašičica
paprika
1/7 kašičica
Bosiljak
1/7 kašičica
peršun
1/7 kašičica
origano
Punjene gljive s orasima
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. Odstranite peteljke od klobuka gljiva, a zatim nasjeckajte peteljke.
  3. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  4. Dodajte peteljke, luk, bijeli luk i orahe.
  5. Kuhajte dok ne omekša.
  6. Umiješajte keks, sir, bosiljak, peršun, origano i biber.
  7. S tom smjesom napunite klobuke.
  8. Stavite u posudu za pečenje, pospite s malo paprike i pecite 25 minuta ili dok klobuci ne omekšaju.
  9. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*