Punjene gljive s orasima

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Punjene gljive s orasima

Sastojci

Gljive:
18 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1/4 šolje
Bijeli luk:
1 češanj
Orasi:
1/4 šolje
Pšenični keks:
1 komad
Parmezan:
1 kašika
Biber:
Po želji
Paprika:
1/2 kašičice
Bosiljak:
13/100 kašičice
Peršun:
13/100 kašičice
Origano:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. Odstranite peteljke od klobuka gljiva, a zatim nasjeckajte peteljke.

  3. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  4. Dodajte peteljke, luk, bijeli luk i orahe.

  5. Kuhajte dok ne omekša.

  6. Umiješajte keks, sir, bosiljak, peršun, origano i biber.

  7. S tom smjesom napunite klobuke.

  8. Stavite u posudu za pečenje, pospite s malo paprike i pecite 25 minuta ili dok klobuci ne omekšaju.

  9. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.