Punjene lignje

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
lignje
250 g
račići
50 g
riža
3 češanj
Bijeli luk
40 g
parmezan
3 kašika
Prezla
100 ml
Maslinovo ulje
400 ml
sok od paradajza
1 po potrebi
Bosiljak
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
Sol
Punjene lignje
  1. Bijeli luk isjeckati i propržiti na zagrijanom ulju.
  2. Dodati krajeve lignji i račiće, kratko propržiti, preliti ih sa 100 ml vode i dinstati dok tečnost ne uvrije.
  3. Skinuti smjesu s vatre, dodati rižu, parmezan, prezlu i začine po želji, pa sve izmiješati.
  4. Pripremljenim filom napuniti lignje, zatvoriti ih čačkalicama i kratko propržiti u tavi, na maslinovom ulju.
  5. U posebnoj posudi izmiješati 400 ml soka od paradajza sa 100 ml vode, 3 kašike maslinovog ulja, malo bosiljka i začinima po želji.
  6. Smjesu preliti u vatrostalnu posudu, dodati lignje i peći 45 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*