Punjene paprike s origanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Punjene paprike s origanom

Sastojci

Mljevena govedina:
450 grama
Paprike:
4 komada
Crveni luk:
3/4 šolje
Riža:
1/4 šolje
Kečap:
3 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Paradajz:
400 grama
Origano:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Odsjecite vrhove paprika i paprike očistite.

  2. Stavite u kipuću vodu 2 minute.

  3. U zdjeli pomiješajte govedinu, luk, rižu, 2 kašike kečapa, 1/2 kašičice origana, sol i biber.

  4. Izmiješajte lagano i temeljito.

  5. Napunite paprike s napravljenom smjesom.

  6. Stavite paprike u posudu za pečenje.

  7. Pomiješajte pirjani paradajz, preostali kečap i ostatak origana pa s tom smjesom prelijte punjene paprike.

  8. Prekrite folijom i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  9. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.