Punjene paprike s origanom

Sastojci
Instrukcije
Odsjecite vrhove paprika i paprike očistite.
Stavite u kipuću vodu 2 minute.
U zdjeli pomiješajte govedinu, luk, rižu, 2 kašike kečapa, 1/2 kašičice origana, sol i biber.
Izmiješajte lagano i temeljito.
Napunite paprike s napravljenom smjesom.
Stavite paprike u posudu za pečenje.
Pomiješajte pirjani paradajz, preostali kečap i ostatak origana pa s tom smjesom prelijte punjene paprike.
Prekrite folijom i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.