Punjene paprike s roštilja

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
pirjani paradajz
350 g
kuhana riža
400 g
mljevena govedina
200 ml
kečap
250 ml
voda
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
8 komad
paprike
Punjene paprike s roštilja
  1. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.
  2. Dodati mljeveno meso, dinstati nekoliko minuta, pa umiješati sol, kečap, pirjani paradajz, rižu, biber i vodu.
  3. Od paprika odstraniti stabljike, očistiti ih od sjemena i napuniti pripremljenim filom.
  4. Aluminijsku foliju staviti na roštilj, poredati paprike i peći ih 30 minuta na umjerenoj temperaturi uz jedno okretanje, kako bi bile ujednačeno pečene s obje strane.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*