- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 27.4.2012
- 500 g
- pirjani paradajz
- 350 g
- kuhana riža
- 400 g
- mljevena govedina
- 200 ml
- kečap
- 250 ml
- voda
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 8 komad
- paprike

- U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.
- Dodati mljeveno meso, dinstati nekoliko minuta, pa umiješati sol, kečap, pirjani paradajz, rižu, biber i vodu.
- Od paprika odstraniti stabljike, očistiti ih od sjemena i napuniti pripremljenim filom.
- Aluminijsku foliju staviti na roštilj, poredati paprike i peći ih 30 minuta na umjerenoj temperaturi uz jedno okretanje, kako bi bile ujednačeno pečene s obje strane.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!