Punjene pogačice

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Punjene pogačice

Sastojci

Bijeli luk u prahu:
2 kašičice
Mljeveni biber:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Paprika:
1 kašičica
Prezla:
60 grama
Brašno:
125 grama
Mlijeko:
120 mililitara
Jaja:
1 komad
Pileći fileti:
4 komada
Ulje:
235 mililitara
Kajmak:
50 grama
Šećer:
4 kašike
Jabuka:
2 komada
Cimet:
2 kašike

Instrukcije

  1. Stavite brašno, prašak za pecivo i maslac u jednu posudu, pa rukama mijesite dok ne dobijete mrvice.

  2. Umiješajte šećer i cimet, dodajte jabuke, pa sve izmiješajte.

  3. Dodajte mlijeko, pa rukama mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.

  4. Premjestite tijesto na ravnu površinu posutu brašnom i naptavite okrugli obluk debljine 3 cm.

  5. Podijelite na više manjih dijelova i oblikujte male, okrugle pogače.

  6. Na površini ih premažite mlijekom, pa poredajte u pleh za pečenje.

  7. Pecite 18-20 minuta na 220 °C.

  8. Kada se ispeku, prerežite ih na dvije polovine.

  9. Na jednu polovinu prvo stavite jednu kašiku kajmaka, pa kašiku kompota i preklopite drugom polovinom.

  10. Preostale pogačice pripremite na isti način.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.