Punjene pogačice
Sastojci
Instrukcije
Stavite brašno, prašak za pecivo i maslac u jednu posudu, pa rukama mijesite dok ne dobijete mrvice.
Umiješajte šećer i cimet, dodajte jabuke, pa sve izmiješajte.
Dodajte mlijeko, pa rukama mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
Premjestite tijesto na ravnu površinu posutu brašnom i naptavite okrugli obluk debljine 3 cm.
Podijelite na više manjih dijelova i oblikujte male, okrugle pogače.
Na površini ih premažite mlijekom, pa poredajte u pleh za pečenje.
Pecite 18-20 minuta na 220 °C.
Kada se ispeku, prerežite ih na dvije polovine.
Na jednu polovinu prvo stavite jednu kašiku kajmaka, pa kašiku kompota i preklopite drugom polovinom.
Preostale pogačice pripremite na isti način.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.