Punjene tikvice kojima ne možete odoljeti
Sastojci
Instrukcije
Tikvice operite, uzduž prepolovite i kašikom izvadite njihovo meso.
U tavi zagrijte ulje, dodajte meso od tikvica,biber,sol i sitno isjeckani crveni luk.
Pržite oko 10 minuta uz konstantno miješanje.
Dodajte mješavinu povrća, pa nastavite prženje još 10 minuta.
Stavite rižu u povrtnu supu, kuhajte dok ne omekša i upije svu tečnost.
Pomiješajte rižu, naribani sir i mješavinu povrća.
Tikvice posolite i premažite uljem, pa ih napunite pripremljenom smjesom.
Pospite ih sjemenkama suncokreta, stavite u rernu i pecite 25 minuta na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.