Punjene tikvice

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 30 minuta
Punjene tikvice

Sastojci

Tikvice:
5 komada
Mljeveno meso:
350 grama
Crveni luk:
1 glavica
Jaja:
1 komad
Paradajz sos:
1 kašičica
Crvena paprika:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Tikvice uzdužno prepoloviti i izdubiti unutrašnjost.

  2. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati mljeveno meso, paradajz sos, izdubljenu unutrašnjost tikvica, crvenu papriku, te biber i sol.

  3. Smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje 15-ak minuta.

  4. Dodati umućeno 1 jaje i kuhati dodatnih 10 minuta.

  5. Pripremljenim filom napuniti izdubljene tikvice, staviti ih u pleh premazan uljem i peći 20-ak minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.