Punjene tikvice

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
5 komad
Tikvice
350 g
mljeveno meso
1 glavica
Crveni luk
1 komad
Jaja
1 kašičica
paradajz sos
1 kašičica
Crvena paprika
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Punjene tikvice
  1. Tikvice uzdužno prepoloviti i izdubiti unutrašnjost.
  2. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati mljeveno meso, paradajz sos, izdubljenu unutrašnjost tikvica, crvenu papriku, te biber i sol.
  3. Smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje 15-ak minuta.
  4. Dodati umućeno 1 jaje i kuhati dodatnih 10 minuta.
  5. Pripremljenim filom napuniti izdubljene tikvice, staviti ih u pleh premazan uljem i peći 20-ak minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*