- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 1.6.2012
- 5 komad
- Tikvice
- 350 g
- mljeveno meso
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- Jaja
- 1 kašičica
- paradajz sos
- 1 kašičica
- Crvena paprika
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- ulje

- Tikvice uzdužno prepoloviti i izdubiti unutrašnjost.
- Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati mljeveno meso, paradajz sos, izdubljenu unutrašnjost tikvica, crvenu papriku, te biber i sol.
- Smjesu kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje 15-ak minuta.
- Dodati umućeno 1 jaje i kuhati dodatnih 10 minuta.
- Pripremljenim filom napuniti izdubljene tikvice, staviti ih u pleh premazan uljem i peći 20-ak minuta na 200 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!