Punjene zelene paprike

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
8 komad
paprike
80 g
mljevena govedina
1 glavica
Crveni luk
400 g
paradajz
200 g
kuhana riža
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
mozzarela
1 po potrebi
paradajz sos
Punjene zelene paprike
  1. Na zagrijanom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati govedinu i pržiti nekoliko minuta, dok ne dobije smeđu boju.
  2. Iscijediti masnoću, zatim dodati paradajz i mješavinu začina.
  3. Smjesu ostaviti da krčka nekoliko minuta, pa dodati rižu.
  4. Paprike oprati, očistiti i prepoloviti, pa ih napuniti napravljenim filom.
  5. Posuti ih mozzarelom ili parmezanom, staviti u pleh za pečenje, dodati paradajz sos i peći oko 30 minuta na 180 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*