Punjene zelene paprike

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Punjene zelene paprike

Sastojci

Paprike:
8 komada
Mljevena govedina:
80 grama
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz:
400 grama
Kuhana riža:
200 grama
Mješavina začina:
Po želji
Biber:
Po želji
Mozzarela:
Po želji
Paradajz sos:
Po želji

Instrukcije

  1. Na zagrijanom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati govedinu i pržiti nekoliko minuta, dok ne dobije smeđu boju.

  2. Iscijediti masnoću, zatim dodati paradajz i mješavinu začina.

  3. Smjesu ostaviti da krčka nekoliko minuta, pa dodati rižu.

  4. Paprike oprati, očistiti i prepoloviti, pa ih napuniti napravljenim filom.

  5. Posuti ih mozzarelom ili parmezanom, staviti u pleh za pečenje, dodati paradajz sos i peći oko 30 minuta na 180 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.