Punjeni fileti

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 pakovanje
vrhnje za kuhanje
1 komad
Crvena paprika
1 prstohvat
vegeta
1 prstohvat
brašno
2 komad
Jaja
1500 g
Krompir
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
1 pakovanje
pavlaka
8 kriška
salama
10 kriška
sudžuk
4 komad
Pileći fileti
1 prstohvat
Biber
Punjeni fileti
  1. Priprema file-a: Otvoriti file.
  2. Isjeci sudzuku i salamu na male sitne kockice.
  3. Pomijesati salamu i sudzuku sa pavlakom i zacinima.
  4. Staviti dvije supene kasike smjese u file i zatvoriti cackalicom.
  5. Piletina se przi 10tak 15 minuta na zaru ili gril tavi jer ne zahtijeva ulje, poslije se stavi u mikrovalnu ili rernu na 10-tak do 15 minuta da pusti sok unutrasnje smjese i da dodatno omeksa.
  6. Kada izvadite piletinu iz rerne sjecete je po zelji i stavljate na podlogu tj pleskavicu od krompira, zatim dodate preliv od parike.
  7. Podloga za file je slijedeca:Skuhani i oguljeni krompir izrendati i dodati jaja i vegetu i polako uz mjesanje dodavati brasno.
  8. Smjesa mora biti takva da se moze oblikovati, znaci ne pre gusta i ne pre mljecava.
  9. Zatim napraviti male pljeskavice i "isprziti" ih u tavi.
  10. Priprema sosa tj preliva: ispeci papriku na suho (bez ulja), oguliti je i isjeci na kockice, prziti je u tavi sa vrhnjem i dodati biber.
  11. Prijatno :D

2 comments

  1. Jusuf V. rekao na Decembar 19, 2012 Komentariši

    ovo treba probati definitivno 🙂

    1. Alen rekao na Decembar 23, 2012 Komentariši

      Definitivno da 😀

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*