- Priprema file-a: Otvoriti file.
- Isjeci sudzuku i salamu na male sitne kockice.
- Pomijesati salamu i sudzuku sa pavlakom i zacinima.
- Staviti dvije supene kasike smjese u file i zatvoriti cackalicom.
- Piletina se przi 10tak 15 minuta na zaru ili gril tavi jer ne zahtijeva ulje, poslije se stavi u mikrovalnu ili rernu na 10-tak do 15 minuta da pusti sok unutrasnje smjese i da dodatno omeksa.
- Kada izvadite piletinu iz rerne sjecete je po zelji i stavljate na podlogu tj pleskavicu od krompira, zatim dodate preliv od parike.
- Podloga za file je slijedeca:Skuhani i oguljeni krompir izrendati i dodati jaja i vegetu i polako uz mjesanje dodavati brasno.
- Smjesa mora biti takva da se moze oblikovati, znaci ne pre gusta i ne pre mljecava.
- Zatim napraviti male pljeskavice i "isprziti" ih u tavi.
- Priprema sosa tj preliva: ispeci papriku na suho (bez ulja), oguliti je i isjeci na kockice, prziti je u tavi sa vrhnjem i dodati biber.
- Prijatno :D
ovo treba probati definitivno 🙂
Definitivno da 😀