Punjeni krompir

Sastojci
Instrukcije
Oprati krompir i staviti da se kuha.
U drugoj posudi istopiti maslac, dodati brašno i mješavinu začina. U ovu smjesu polahko dodavati mlijeko i kuhati dok se smjesa ne zgusne.
Izdinstati luk posebno ma maslacu, sir, i dodati peršun sitno izrezati, dodati biber i sol, pa sve pomiješati sa smjesom od mlijeka i brašna.
Nakon što je krompir napola skuhan, procijediti ga, izdubiti i filovati prethodno napravljenom smjesom. Ljusku krompira možete ostaviti ili oguliti.
Krompir peći na 200 °C 15-ak minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.