Punjeni krompir

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
10 komad
Krompir
2 1/2 dl
mlijeko
70 g
Maslac
300 g
gljive
2 kašika
brašno
70 g
sir trapist
1 po potrebi
peršun
2 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Mješavina začina
Punjeni krompir
  1. Oprati krompir i staviti da se kuha.
  2. U drugoj posudi istopiti maslac, dodati brašno i mješavinu začina. U ovu smjesu polahko dodavati mlijeko i kuhati dok se smjesa ne zgusne.
  3. Izdinstati šampinjone posebno ma maslacu, sir, luk i peršun sitno izrezati, dodati biber i sol, pa sve pomiješati sa smjesom od mlijeka i brašna.
  4. Nakon što je krompir napola skuhan, procijediti ga, izdubiti i filovati prethodno napravljenom smjesom. Ljusku krompira možete ostaviti ili oguliti.
  5. Krompir peći na 200 °C 15-ak minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*