Punjeni krompir

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Punjeni krompir

Sastojci

Krompir:
10 komada
Mlijeko:
5/2 decilitar
Maslac:
70 grama
Gljive:
300 grama
Brašno:
2 kašike
Sir trapist:
70 grama
Peršun:
Po želji
Bijeli luk:
2 češnja
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Mješavina začina:
Po želji

Instrukcije

  1. Oprati krompir i staviti da se kuha.

  2. U drugoj posudi istopiti maslac, dodati brašno i mješavinu začina. U ovu smjesu polahko dodavati mlijeko i kuhati dok se smjesa ne zgusne.

  3. Izdinstati šampinjone posebno ma maslacu, sir, luk i peršun sitno izrezati, dodati biber i sol, pa sve pomiješati sa smjesom od mlijeka i brašna.

  4. Nakon što je krompir napola skuhan, procijediti ga, izdubiti i filovati prethodno napravljenom smjesom. Ljusku krompira možete ostaviti ili oguliti.

  5. Krompir peći na 200 °C 15-ak minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.