Punjeni pileći bataci

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
5 komad
pileći bataci
200 g
Pileći fileti
150 g
gljive
100 g
Prezla
1 po potrebi
peršun
1 komad
Jaja
1/2 kašika
origano
1 kašika
senf
1 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Mješavina začina
Punjeni pileći bataci
  1. U prokuhanu vodu staviti pileća prsa da se kuhaju uz dodatak mješavine začina.
  2. Gljive očistiti, isjeći i izmiksati u blenderu.
  3. U posebnoj posudi na vrelom ulju propržiti bijeli luk i izmiksane šampinjone, pa dodati sol, origano, isjeckani peršun, mješavinu začina i sve umiješati.
  4. Batacima odstraniti kosti, a meso bataka posoliti, pobiberiti, premazati senfom, saviti na polovine i ostaviti da upije dodane začine.
  5. Skuhana pileća prsa isjeći na kockice, izmiksati u blenderu i dodati u posudu sa gljivama. Također je potrebno dodati i senf, pa sve zajedno umiješati i ukloniti s vatre.
  6. U ovu smjesu umiješati jedno žumance i jednu kašiku prezle.
  7. Na svaki pileći batak nanijeti fil sa gljivama i mesom, preklopiti, učvrstiti čačkalicom i staviti u tavu da se peče.
  8. Nakon što bataci porumene s obje strane, staviti ih u posudu za pečenje, preliti sa 200 ml vode i peći 35 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*