Punjeno pile

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 40 minuta
Punjeno pile

Sastojci

Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Pile:
1 komad
Gljive:
200 grama
Pileća jetrica:
150 grama
Hljeb:
2 kriške
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
2 češnja
Peršun:
Po želji
Mlijeko:
Po želji
Jaja:
1 komad
Maslac:
20 grama

Instrukcije

  1. Luk sitno isjeći i propržiti na maslacu, zatim dodati očišćene i isjeckane gljive, biber, sol i sve dinstati dok ne ispari tekućina.

  2. Jetricu isjeći na manje dijelove i izdinstati, pa je dodati u pripremljene gljive.

  3. Hljeb potopiti u mlijeko, pa ocijediti.

  4. Bijeli luk i peršun sitno izrezati.

  5. Ocijeđeni hljeb, bijeli luk, peršun i jaje staviti u smjesu sa gljivama i jetricom, sve izmiješati i ovim filom napuniti pile.

  6. Pile okolo posoliti, pobiberiti i po želji utrljati još neke začine. Navući pileću kožicu na otvor i učvrstiti čačkalicom, kako fil ne bi ispadao.

  7. U uljem premazanu posudu za pečenje staviti pile, nasuti malo vode i peći 60 minuta na 250 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.