Punjeno pile

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 komad
pile
200 g
gljive
150 g
pileća jetrica
2 kriška
hljeb
2 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
mlijeko
1 komad
Jaja
20 g
Maslac
Punjeno pile
  1. Luk sitno isjeći i propržiti na maslacu, zatim dodati očišćene i isjeckane gljive, biber, sol i sve dinstati dok ne ispari tekućina.
  2. Jetricu isjeći na manje dijelove i izdinstati, pa je dodati u pripremljene gljive.
  3. Hljeb potopiti u mlijeko, pa ocijediti.
  4. Bijeli luk i peršun sitno izrezati.
  5. Ocijeđeni hljeb, bijeli luk, peršun i jaje staviti u smjesu sa gljivama i jetricom, sve izmiješati i ovim filom napuniti pile.
  6. Pile okolo posoliti, pobiberiti i po želji utrljati još neke začine. Navući pileću kožicu na otvor i učvrstiti čačkalicom, kako fil ne bi ispadao.
  7. U uljem premazanu posudu za pečenje staviti pile, nasuti malo vode i peći 60 minuta na 250 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*