Pureće meso filovano u listovima zelja

Sastojci
Instrukcije
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. 
- Dodajte nasjeckani crveni luk i celer. Posolite, pobiberite i pospite bijelim lukom u prahu. 
- Kuhajte 3-5 minuta dok luk ne postane staklast, zatim dodajte mljeveno pureće meso. 
- Razbijte meso u tavi pomoću drvene kašike i kuhajte dok potpuno ne bude gotovo, otprilike 5-8 minuta. Po želji ocijedite višak masnoće. Smanjite vatru na srednje nisku. 
- Dodajte paradajz pastu, jabučni ocat, smeđi šećer i Worcestershire sos. Dobro promiješajte da se sve dobro sjedini. 
- Posipajte chili prah i suhi senf. Dobro promiješajte. 
- Pokrijte i kuhajte dok većina tekućine ne ispari, otprilike 3-5 minuta. 
- Promiješajte i kašikom stavljajte smjesu na listove zelja. 
- Posipajte sa malo rendanog Cheddar sira (ili nekog drugog sira po želji) i poslužite. Uživajte! 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.