Pureći ražnjići
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 60 minuta

Sastojci
Pureća prsa:
350 grama
Mješavina začina:
1 kašika
Maslinovo ulje:
4 kašike
Limun:
1/2 komada
Sol:
Po želji
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Pureća prsa očititi i isjeći na kocke.
Preliti ih maslinovim uljem, dodati sol, mješavinu začina, malo isjeckanog peršuna i sok od iscijeđene 1/2 limuna.
Sve izmiješati i ostaviti oko 45 minuta u frižider da meso upije marinadu.
Ražnjiće nabosti na štapiće i peći ujednačeno nekoliko minuta na roštilju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.