Pureći ražnjići

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 60 minuta
Pureći ražnjići

Sastojci

Pureća prsa:
350 grama
Mješavina začina:
1 kašika
Maslinovo ulje:
4 kašike
Limun:
1/2 komada
Sol:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Pureća prsa očititi i isjeći na kocke.

  2. Preliti ih maslinovim uljem, dodati sol, mješavinu začina, malo isjeckanog peršuna i sok od iscijeđene 1/2 limuna.

  3. Sve izmiješati i ostaviti oko 45 minuta u frižider da meso upije marinadu.

  4. Ražnjiće nabosti na štapiće i peći ujednačeno nekoliko minuta na roštilju.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.