Pureći sendviči sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Pureći sendviči sa sirom

Sastojci

Jaja:
1 komad
Mlijeko:
1/2 šolje
Prezla:
3/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Ružmarin:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Kuhana puretina:
450 grama
Džem od malina:
33/100 šolje
Hljeb:
8 kriški
Švicarski sir:
8 kriški

Instrukcije

  1. U plitkoj posudi umutite jaje i mlijeko. Pomiješajte u drugoj posudi prezlu, sol, ružmarin i biber.

  2. Umiješajte puretinu prvo u smjesu s mlijekom a zatim u smjesu sa prezlom.

  3. Poredajte filete u podmazanu posudu za pečenje i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni, uz jedno okretanje.

  4. Premažite hljeb sa džemom, dodajte sir i zapečene filete pa napravite sendviče.

  5. Poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.