- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 30.12.2010
- 1 komad
- Jaja
- 1/2 šolja
- mlijeko
- 3/4 šolja
- Prezla
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- ružmarin
- 1/2 kašičica
- Biber
- 450 g
- kuhana puretina
- 1/3 šolja
- džem od malina
- 8 kriška
- hljeb
- 8 kriška
- švicarski sir

- U plitkoj posudi umutite jaje i mlijeko. Pomiješajte u drugoj posudi prezlu, sol, ružmarin i biber.
- Umiješajte puretinu prvo u smjesu s mlijekom a zatim u smjesu sa prezlom.
- Poredajte filete u podmazanu posudu za pečenje i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni, uz jedno okretanje.
- Premažite hljeb sa džemom, dodajte sir i zapečene filete pa napravite sendviče.
- Poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!