Dodajte crveni i bijeli luk. Pirjajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta, a zatim umiješajte majčinu dušicu, sol, ružmarin, biber i paradajz. Dovedite do ključanja pa kuhajte još 15 minuta uz konstantno miješanje.
Zagrijte pećnicu na 175 stepeni.
U većoj zdjeli pomiješajte rezance, jaja, mlijeko i 1/2 parmezana.
U posudu za pečenje dodajte pola smjese s rezancima. Preko rezanaca stavite pola smjese s paradajzom pa dodajte 1/2 nasjeckane puretine.
Ponovite isto s preostalim sastojcima.
Pospite preostali parmezan po vrhu i stavite posudu u pećnicu.
Pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta da ohladi pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!