Puretina s paradajzom i rezancima

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta
Puretina s paradajzom i rezancima

Sastojci

Paradajz:
3 kilograma
Biljno ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Majčina dušica:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Ružmarin:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Kuhani rezanci:
200 grama
Jaja:
2 komada
Parmezan:
1 šolja
Mlijeko:
1/4 šolje
Kuhana puretina:
2 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u većoj tavi.

  2. Dodajte crveni i bijeli luk. Pirjajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta, a zatim umiješajte majčinu dušicu, sol, ružmarin, biber i paradajz. Dovedite do ključanja pa kuhajte još 15 minuta uz konstantno miješanje.

  3. Zagrijte pećnicu na 175 stepeni.

  4. U većoj zdjeli pomiješajte rezance, jaja, mlijeko i 1/2 parmezana.

  5. U posudu za pečenje dodajte pola smjese s rezancima. Preko rezanaca stavite pola smjese s paradajzom pa dodajte 1/2 nasjeckane puretine.

  6. Ponovite isto s preostalim sastojcima.

  7. Pospite preostali parmezan po vrhu i stavite posudu u pećnicu.

  8. Pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta da ohladi pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.