Puretina s paradajzom i rezancima

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 kg
paradajz
2 kašika
biljno ulje
2 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
majčina dušica
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
ružmarin
1/4 kašičica
Biber
200 g
kuhani rezanci
2 komad
Jaja
1 šolja
parmezan
1/4 šolja
mlijeko
2 šolja
kuhana puretina
Puretina s paradajzom i rezancima
  1. Zagrijte ulje u većoj tavi.
  2. Dodajte crveni i bijeli luk. Pirjajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta, a zatim umiješajte majčinu dušicu, sol, ružmarin, biber i paradajz. Dovedite do ključanja pa kuhajte još 15 minuta uz konstantno miješanje.
  3. Zagrijte pećnicu na 175 stepeni.
  4. U većoj zdjeli pomiješajte rezance, jaja, mlijeko i 1/2 parmezana.
  5. U posudu za pečenje dodajte pola smjese s rezancima. Preko rezanaca stavite pola smjese s paradajzom pa dodajte 1/2 nasjeckane puretine.
  6. Ponovite isto s preostalim sastojcima.
  7. Pospite preostali parmezan po vrhu i stavite posudu u pećnicu.
  8. Pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta da ohladi pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*