- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 23.12.2010
- 1 šolja
- riža
- 1/4 šolja
- maslo
- 1/4 šolja
- brašno
- 1 1/4 šolja
- pileća supa
- 1/2 šolja
- suho bijelo vino
- 100 g
- gljive
- 1 kašičica
- peršun
- 1 kašičica
- luk
- 1 šolja
- cheddar sir
- 2 šolja
- puretina
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- paprika

- Rastopite maslo u većoj tavi pa dodajte brašno i pirjajte dok ne dobijte glatku smjesu.
- Postepeno dodajite supu i vino uz konstantno miješanje.
- Umiješajte gljive, peršun, luk i 1/2 sira. Pirjajte dok se sir ne rastopi.
- Dodajte puretinu i začinite sa soli i biberom.
- Prespite u plitku posudu za pečenje, pospite sa preostalim sirom i paprikom.
- Pecite u pećnici 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!