Puretina s rižom i gljivama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 šolja
riža
1/4 šolja
maslo
1/4 šolja
brašno
1 1/4 šolja
pileća supa
1/2 šolja
suho bijelo vino
100 g
gljive
1 kašičica
peršun
1 kašičica
luk
1 šolja
cheddar sir
2 šolja
puretina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
paprika
Puretina s rižom i gljivama
  1. Rastopite maslo u većoj tavi pa dodajte brašno i pirjajte dok ne dobijte glatku smjesu.
  2. Postepeno dodajite supu i vino uz konstantno miješanje.
  3. Umiješajte gljive, peršun, luk i 1/2 sira. Pirjajte dok se sir ne rastopi.
  4. Dodajte puretinu i začinite sa soli i biberom.
  5. Prespite u plitku posudu za pečenje, pospite sa preostalim sirom i paprikom.
  6. Pecite u pećnici 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  7. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*