Puretina s rižom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Puretina s rižom i gljivama

Sastojci

Riža:
1 šolja
Maslo:
1/4 šolje
Brašno:
1/4 šolje
Pileća supa:
5/4 solja
Suho bijelo vino:
1/2 šolje
Gljive:
100 grama
Peršun:
1 kašičica
Luk:
1 kašičica
Cheddar sir:
1 šolja
Puretina:
2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paprika:
Po želji

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u većoj tavi pa dodajte brašno i pirjajte dok ne dobijte glatku smjesu.

  2. Postepeno dodajite supu i vino uz konstantno miješanje.

  3. Umiješajte gljive, peršun, luk i 1/2 sira. Pirjajte dok se sir ne rastopi.

  4. Dodajte puretinu i začinite sa soli i biberom.

  5. Prespite u plitku posudu za pečenje, pospite sa preostalim sirom i paprikom.

  6. Pecite u pećnici 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.