- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 2 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 19.1.2013
- 1 kg
- mljevena puretina
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 800 g
- konzervisani paradajz
- 700 ml
- paradajz sos
- 540 g
- konzervisani grah
- 3 kašika
- chilli sos
- 1 kašičica
- slatka paprika
- 2 kašičica
- kim
- 2 kašičica
- chilli u prahu
- 1 kašičica
- ljuta paprika
- 1 kašičica
- Sol

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
- Dodajte mljevenu puretinu ili govedinu, ovisno o tome koju vrstu mesa preferirate i pržite nekoliko minuta.
- Kada se meso isprži, dodajte paradajz, paradajz sos i grah.
- Sve izmiješajte, pa dodajte začine.
- Smanjite temperaturu i ostavite da krčka smjesa 1.5-2 h.
- Poslužite uz kukuruzni čips ili kukuruzne mafine.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!