Puretina u umaku od gljiva

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
kuhana puretina
2 kašika
maslo
120 g
gljive
5 kašičica
kukuruzni škrob
1 komad
pileća kocka za supu
1/2 kašičica
bijeli luk u prahu
1 šolja
voda
2 kašika
sherry
Puretina u umaku od gljiva
  1. Narežite puretinu na tanke kriške.
  2. U tavi sa zagrijanim maslom propržite gljive.
  3. U manjoj zdjeli pomiješajte vodu sa pilećom kockom, škrobom, bijelim lukom u prahu i sherryem pa sve dodajte u tavu s gljivama i kuhajte uz konstantno miješanje dok ne dobijete kompaktan umak.
  4. Umiješajte puretinu, poklopite i ostavita da pirja 10 minuta.
  5. Skinite s vatre i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*