Rafaelo torta

Kategorije:

Vrijeme pripreme
50 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
10 komad
Jaja
250 g
orasi
1/2 l
mlijeko
1 pakovanje
prašak za pecivo
6 kašika
brašno
15 kašika
Šećer
1 pakovanje
margarin
1 komad
čokolada za kuhanje
2 komad
šlag pjena
150 g
kokos
Rafaelo torta
  1. Razdvojite 5 žumanjaka od bjelanjaka, pa bjelanjke izmiksajte sa 5 kašika šećera.
  2. Dodajte 3 kašike mljevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 prašak za pecivo i 1 kašiku vrele vode.
  3. Izjednačite smjesu, stavite je u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 200 °C.
  4. Napravite još jednu ovakvu koru.
  5. Preostalih 10 žumanjaka pomiješajte sa 10 kašika šećera, zatim dodajte 4 kašike brašna i pomiješajte sa malo mlijeka.
  6. Ovu smjesu stavite u mlijeko koje ste prethodno ostavili da ključa na umjerenoj temperaturi.
  7. Kada se fil ohladi dodajte margarin i mikserom umutite.
  8. Podijelite fil na 3 jednaka djela.
  9. U prvi dio stavite 100 gr kokosa, u drugi 100 gr istopljene čokolade i 100 gr oraha, a treći ostavite kakav jeste.
  10. Na prvu koru premažite fil od čokolade i oraha, preklopite drugom korom i premažite fil od kokosa, zatim premažite žuti fil, umućenu šlag kremu i pospite kokosom.
  11. Ostavite tortu da odstoji u frižideru, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*