Ražnjići od janjetine

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
800 g
janječa plečka
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
3 kašika
ulje
1 kašika
curry
2 kašika
sok od limuna
2 komad
Crvena paprika
4 glavica
Crveni luk
4 list
lovorov list
250 ml
ulje
Ražnjići od janjetine
  1. U posudu dodajte meso i glavicu narezanog luka, bijeli luk, 3 kašike ulja, curry, đumbir i limunov sok.
  2. Promiješajte s mesom i pustite da odstoji 4 sata.
  3. Redajte sve sastoje na štapiće za ražnjiće, naizmjenično.
  4. Zagrijte ulje u tavi i pecite dok meso ne porumeni.
  5. Skinite i poslužite

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*