Rezanci s mesom, sirom i umakom od paradajza

Sastojci
Instrukcije
Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.
U medjuvremenu propržite meso u tavi dok ne dobije smeđu boju, uz konstantno miješanje. Ocijedite masnoću iz proprženog mesa.
Dodajte bijeli luk, sol i umak od paradajza. Kuhajte na manjoj temperaturi.
Pomiješajte u posebnoj zdjeli krem sir, pavlaku, svježi sir i zeleni luk.
U posudi za pečenje redajte naizmjenično rezance, smjesu sa sirom i umak s mesom. Pospite s cheddar sirom po vrhu.
Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.