Rezanci s mesom, sirom i umakom od paradajza

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Rezanci s mesom, sirom i umakom od paradajza

Sastojci

Rezanci:
200 grama
Govedina:
450 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/2 kašičice
Umak od paradajza:
400 grama
Krem sir:
170 grama
Kisela pavlaka:
1 šolja
Svježi sir:
3 kašike
Zeleni luk:
6 glavica
Cheddar sir:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. U medjuvremenu propržite meso u tavi dok ne dobije smeđu boju, uz konstantno miješanje. Ocijedite masnoću iz proprženog mesa.

  3. Dodajte bijeli luk, sol i umak od paradajza. Kuhajte na manjoj temperaturi.

  4. Pomiješajte u posebnoj zdjeli krem sir, pavlaku, svježi sir i zeleni luk.

  5. U posudi za pečenje redajte naizmjenično rezance, smjesu sa sirom i umak s mesom. Pospite s cheddar sirom po vrhu.

  6. Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.