Rezanci s mesom, sirom i umakom od paradajza

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
200 g
rezanci
450 g
govedina
1 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Sol
400 g
umak od paradajza
170 g
krem sir
1 šolja
kisela pavlaka
3 kašika
svježi sir
6 glavica
zeleni luk
1/2 šolja
cheddar sir
Rezanci s mesom, sirom i umakom od paradajza
  1. Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.
  2. U medjuvremenu propržite meso u tavi dok ne dobije smeđu boju, uz konstantno miješanje. Ocijedite masnoću iz proprženog mesa.
  3. Dodajte bijeli luk, sol i umak od paradajza. Kuhajte na manjoj temperaturi.
  4. Pomiješajte u posebnoj zdjeli krem sir, pavlaku, svježi sir i zeleni luk.
  5. U posudi za pečenje redajte naizmjenično rezance, smjesu sa sirom i umak s mesom. Pospite s cheddar sirom po vrhu.
  6. Pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*