Rezanci s pavlakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Rezanci:
200 grama
Kisela pavlaka:
1 šolja
Maslo:
2 kašike
Crveni luk:
2 glavice
Parmezan:
1 šolja
Muškatni oraščić:
1/2 kašičice
Instrukcije
Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.
Rastopite maslo u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte zeleni luk, pavlaku, parmezan i oraščiće i kuhajte dok luk ne omekša.
Umiješajte kuhane rezance i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
Skinite s toplote, pospite s preostalim lukom po vrhu i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.