Rezanci s pavlakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 3 minuta
Rezanci s pavlakom

Sastojci

Rezanci:
200 grama
Kisela pavlaka:
1 šolja
Maslo:
2 kašike
Crveni luk:
2 glavice
Parmezan:
1 šolja
Muškatni oraščić:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. Rastopite maslo u tavi na srednjoj temperaturi.

  3. Dodajte zeleni luk, pavlaku, parmezan i oraščiće i kuhajte dok luk ne omekša.

  4. Umiješajte kuhane rezance i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.

  5. Skinite s toplote, pospite s preostalim lukom po vrhu i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.