Rezanci s piletinom i brokulama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Rezanci s piletinom i brokulama

Sastojci

Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Pileći fileti:
200 grama
Crvena paprika:
13/100 kašičice
Kuhani rezanci:
200 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Brokule:
3/2 solja
Bosiljak:
1 kašičica
Bijelo vino:
1/4 šolje
Pileća supa:
3/4 šolje

Instrukcije

  1. U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte bijeli luk i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.

  3. Dodajte piletinu i kuhajte 30 minuta ili dok ne bude gotova.

  4. Umiješajte brokule i kuhajte dok ne budu mekano hrskave.

  5. Dodajte bosiljak, papriku, vino i pileću supu. Začinite sa soli i biberom.

  6. Kuhajte oko 5 minuta.

  7. Dodajte kuhane rezance i kuhajte još 1 do 2 minute.

  8. Poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.