Rezanci s piletinom i gljivama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
2 kašika
maslo
2 kašika
brašno
1 glavica
Crveni luk
200 g
gljive
1 1/2 šolja
pileća supa
2 kašika
senf
1/2 šolja
kiselo vrhnje
3 kašika
peršun
2 šolja
kuhani rezanci
Rezanci s piletinom i gljivama
  1. Zagrijte maslo u tavi na visokoj temperaturi.
  2. Umiješajte filete u brašno a zatim ih stavite u zagrijanu tavu.
  3. Pecite ih 5 minuta s obje strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
  4. Umiješajte luk, gljive i ostatak brašna sa filetima.
  5. Smanjite temperaturu i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok luk ne dobije zlatno smeđu boju.
  6. U manjoj posudi pomiješajte supu i senf. Dodajte u tavu s filetima i dovedite do ključanja.
  7. Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 5 minuta.
  8. Dodajte vrhnje i peršun. Kuhajte još 2 minute.
  9. Začinite sa soli i biberom.
  10. Poslužite uz kuhane rezance.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*