Rezanci s vrhnjem i mljevenim mesom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
200 g
kuhani rezanci
450 g
mljevena govedina
1 kašika
maslo
1 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1/4 kašičica
bijeli luk u prahu
200 g
umak od paradajza
200 ml
Vrhnje
1 šolja
svježi sir
1 glavica
Crveni luk
1 šolja
cheddar sir
Rezanci s vrhnjem i mljevenim mesom
  1. Propržite u tavi meso i luk dok ne dobiju smeđu boju.
  2. Umiješajte sol, biber, bijeli luk i umak od paradajza. Kuhajte 5 minuta uz povremeno miješanje.
  3. U zdjeli pomiješajte rezance, maslo, vrhnje, svježi sir i cheddar sir.
  4. Prespite smjese u posudu za pečenje.
  5. Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  6. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 5 minuta a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*