Rezanci sa limunovim sokom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 8 minuta
Rezanci sa limunovim sokom

Sastojci

Rezanci:
450 grama
Kipuća voda:
3 litra
Slatko vrhnje:
200 mililitara
Sok od limuna:
9/2 kasika
Matičnjak limuna:
7 listova
Parmezan:
2 kašike
Svježi sir:
150 grama

Instrukcije

  1. Stavite rezance u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta.

  2. Isperite hladnom vodom i ocijedite.

  3. U tavi dodajte vrhnje i mješajte.

  4. Dodajte sir, limunov sok. Kuhajte uz konstantno miješanje dok smjesa ne postane kremasta.

  5. Pomiješajte s rezancima, dodajte nasjeckane listove i pospite parmezanom. Poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.