Rezanci u sosu od gljiva i parmezana

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
350 g
rezanci
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
170 g
Pileći fileti
2 kašika
Maslac
2 kriška
vlasac
250 g
gljive
120 g
suho bijelo vino
120 g
Vrhnje
30 g
parmezan
1 komad
celer
75 g
peršun
Rezanci u sosu od gljiva i parmezana
  1. Rezance skuhajte u slanoj vodi.
  2. Ostavite 400 ml vode u kojoj su se kuhali.
  3. Piletinu začinite, pa ispržite na istopljenom maslacu.
  4. Vlasac i gljive kuhajte 8-10 minuta, uz konstantno miješanje oko 8 minuta.
  5. Dodajte vino, ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu.
  6. Piletinu narežite, pa dodajte u šerpu sa vrhnjem, parmezanom, 200 ml vode od tjestenine i tjesteninom.
  7. Protresite kako bi sos prekrio tjesteninu, dodajući još vode od tjestenine ukoliko bude potrebno.
  8. Dodajte celer i peršun, pa poslužite sa parmezanom

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*