Rezanci u sosu od piletine

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslac
2 češanj
Bijeli luk
125 g
paradajz
250 ml
pileći temeljac
250 ml
masno vrhnje
500 g
Pileći fileti
2 kašika
ulje
2 kašika
Bosiljak
250 g
rezanci
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Rezanci u sosu od piletine
  1. U većoj šerpi, na umjerenoj temperaturi istopite maslac, dodajte bijeli luk i kuhajte 30-ak sekundi.
  2. Dodajte paradajz i 125 ml pilećeg temeljca, pa ostavite da smjesa proključa.
  3. Smanjite temeperaturu,poklopite posudu i ostavite da krčka 10-ak minuta.
  4. Dodajte vrhnje i miješajući zadržite na vatri dok ne proključa, a smjesa se zgusne.
  5. U piletinu utrljajte sol i biber s obje strane, pa ju stavite u tavu sa zagrijanim uljem i pržite s obje strane po 4-5 minuta.
  6. Preostali pileći temeljac stavite da proključa, pa ga pomiješajte sa smjesom od vrhnja. Dodajući mu i bosiljak.
  7. U međuvremenu skuhajte i rezance u slanoj vodi.
  8. Prebacite ih u zdjelu i pospite pripremljenim sosom, 3-4 kašike.
  9. Izrežite svaki komad pilećih prsa na 3 dijagonalne kriške.
  10. Rezance prebacite u tanjir za posluživanje, pospite ih piletinom, a zatim i sosom, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*