- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 21.3.2012
- 4 kašika
- puter
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 konzerva
- konzervisana krem supa od celera
- 300 g
- kuhana puretina
- 170 ml
- mlijeko
- 2 kašičica
- senf
- 1/4 kašičica
- ružmarin
- 200 g
- rezanci
- 1 kašičica
- Sol
- 100 g
- cheddar sir
- 1 po potrebi
- peršun

- U većoj tavi istopiti 3 kašike putera, dodati crveni i bijeli luk, pa pržiti uz neprestano miješanje, dok ne omekša.
- Umiješati supu od celera, meso, mlijeko, senf i ružmarin.
- Kuhati na manjoj temperaturi uz konstantno miješanje.
- U drugoj tavi zagrijati preostali puter i dodati prethodno skuhane rezance.
- Posuti ih sirom i peršunom, pa poslužiti sa pripremljenim umakom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!