Rezanci u umaku od puretine

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 kašika
puter
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
1 konzerva
konzervisana krem supa od celera
300 g
kuhana puretina
170 ml
mlijeko
2 kašičica
senf
1/4 kašičica
ružmarin
200 g
rezanci
1 kašičica
Sol
100 g
cheddar sir
1 po potrebi
peršun
Rezanci u umaku od puretine
  1. U većoj tavi istopiti 3 kašike putera, dodati crveni i bijeli luk, pa pržiti uz neprestano miješanje, dok ne omekša.
  2. Umiješati supu od celera, meso, mlijeko, senf i ružmarin.
  3. Kuhati na manjoj temperaturi uz konstantno miješanje.
  4. U drugoj tavi zagrijati preostali puter i dodati prethodno skuhane rezance.
  5. Posuti ih sirom i peršunom, pa poslužiti sa pripremljenim umakom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*