Rezanci u umaku

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 3 minuta
Rezanci u umaku

Sastojci

Rezanci:
300 grama
Mljevena govedina:
450 grama
Zeleni luk:
1/4 glavice
Kopar:
1/2 kašičice
Konzervisana krem supa od gljiva:
300 mililitara
Vrhnje:
1/2 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Voda:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi pa dodajte meso, luk i kopar. Dinstajte uz konstantno miješanje dok meso ne dobije smeđu boju.

  3. Umiješajte supu, vrhnje, sol, biber i vodu. Kuhajte 6-8 minuta.

  4. Prespite napravljenu smjesu preko kuhanih rezanca i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.