Rezanci u umaku sa mljevenim mesom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 kriška
govedina
2 1/2 šolja
Crveni luk
1/3 šolja
mrkve
200 g
mljevena govedina
3 kašika
umak od paradajza
1/7 kašičica
Muškatni oraščić
300 ml
goveđa supa
1 po potrebi
kuhani rezanci
Rezanci u umaku sa mljevenim mesom
  1. U veću tavi dodajte narezano meso. Pecite, uz konstantno miješanje, dok ne omekša. Ne smije se zapeči.
  2. Smanjite temperaturu pa dodajte luk i mrkvu. Kuhajte dok povrće ne omekša.
  3. Umiješajte mljeveno meso i kuhajte dok ne izgubi ružičastu boju.
  4. Smanjite još malo temperaturu pa dodajte umak od paradajz, supu i oraščiće.
  5. Poklopite i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje.
  6. Skinite poklopac i kuhajte još 10 minuta.
  7. Poslužite uz kuhane rezance.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*