Rezanci u umaku sa mljevenim mesom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 5 minuta
Rezanci u umaku sa mljevenim mesom

Sastojci

Govedina:
3 kriške
Crveni luk:
5/2 solja
Mrkve:
33/100 šolje
Mljevena govedina:
200 grama
Umak od paradajza:
3 kašike
Muškatni oraščić:
13/100 kašičice
Goveđa supa:
300 mililitara
Kuhani rezanci:
Po želji

Instrukcije

  1. U veću tavi dodajte narezano meso. Pecite, uz konstantno miješanje, dok ne omekša. Ne smije se zapeči.

  2. Smanjite temperaturu pa dodajte luk i mrkvu. Kuhajte dok povrće ne omekša.

  3. Umiješajte mljeveno meso i kuhajte dok ne izgubi ružičastu boju.

  4. Smanjite još malo temperaturu pa dodajte umak od paradajz, supu i oraščiće.

  5. Poklopite i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje.

  6. Skinite poklopac i kuhajte još 10 minuta.

  7. Poslužite uz kuhane rezance.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.