Riba u paradajz sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta
Riba u paradajz sosu

Sastojci

Oslić:
1 kilogram
Crveni luk:
2 glavice
Projno brašno:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vegeta:
Po želji
Paradajz sos:
Po želji
Ulje:
Po želji
Povrće po želji:
Po želji

Instrukcije

  1. Narežite osliće na komade.

  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte vegetu i brašno. Dodajte malo soli.

  3. Umiješajte ribu u napravljenu smjesu.

  4. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte ribu i propržite.

  5. U drugoj tavi propržite luk. Dodajte paradajz sos i malo brašna.

  6. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu i gustu smjesu.

  7. Dodajte smjesu s paradajz sosom u tavu s ribom.

  8. Kuhajte na manjoj temperaturi 12 minuta.

  9. Skinite i poslužite toplo uz skuhano povrće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.