Riblja krem supa

Sastojci
Instrukcije
Staviti 300 ml vode u šerpu, dodati ½ l bijelog vina, sol i biber, pa prokuhati.
Riblje meso očistiti, premazati limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i staviti u prokuhanu vodu s vinom.
Kuhati 15-ak minuta, ohladiti, pa od riblje supe, mikserom napraviti kašu.
100 ml pavlake izmiješati sa 1 kašikom brašna, preliti u izmiksanu, zagrijanu riblju supu i kuhati 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi uz postepeno dodavanje vode.
Supu dekorisati sitno isjeckanim listovima peršuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.