Riblja krem supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Riblja krem supa

Sastojci

Riba:
300 grama
Pavlaka:
100 grama
Peršun:
Po želji
Bijelo vino:
Po želji
Limun:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Staviti 300 ml vode u šerpu, dodati ½ l bijelog vina, sol i biber, pa prokuhati.

  2. Riblje meso očistiti, premazati limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i staviti u prokuhanu vodu s vinom.

  3. Kuhati 15-ak minuta, ohladiti, pa od riblje supe, mikserom napraviti kašu.

  4. 100 ml pavlake izmiješati sa 1 kašikom brašna, preliti u izmiksanu, zagrijanu riblju supu i kuhati 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi uz postepeno dodavanje vode.

  5. Supu dekorisati sitno isjeckanim listovima peršuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.