Riblja krem supa

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
300 g
riba
100 g
pavlaka
1 po potrebi
peršun
1/2 po potrebi
bijelo vino
1 komad
limun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Riblja krem supa
  1. Staviti 300 ml vode u šerpu, dodati ½ l bijelog vina, sol i biber, pa prokuhati.
  2. Riblje meso očistiti, premazati limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i staviti u prokuhanu vodu s vinom.
  3. Kuhati 15-ak minuta, ohladiti, pa od riblje supe, mikserom napraviti kašu.
  4. 100 ml pavlake izmiješati sa 1 kašikom brašna, preliti u izmiksanu, zagrijanu riblju supu i kuhati 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi uz postepeno dodavanje vode.
  5. Supu dekorisati sitno isjeckanim listovima peršuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*