Riblje pljeskavice s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Riblje pljeskavice s povrćem

Sastojci

Riba:
1 kilogram
Mrkve:
1 komad
Peršun:
Po želji
Celer:
Po želji
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Jaja:
3 komada
Mješavina začina:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Slatka paprika:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Mrkvu, peršun i celer isjeckati, staviti u slanu vodu, pa kuhati dok povrće ne omekša.

  2. U vodu sa omekšalim povrćem dodati očišćenu ribu i kuhati 15-ak minuta.

  3. Kada se riba skuha, izvaditi je iz vode, pa odstraniti meso od kostiju.

  4. Odstraniti i povrće iz vode, pa pomiješati sa isjeckanim ribljim mesom.

  5. Ribljem mesu i povrću dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, biber, papriku, jaja i mješavinu začina.

  6. Od ove smjese oblikovati pljeskavice i peći u tavi na vrelom ulju, dok ne porumene s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.