Riblje pljeskavice s povrćem

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
riba
1 komad
mrkve
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
celer
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
3 komad
Jaja
1 kašika
Mješavina začina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
1 kašičica
slatka paprika
Riblje pljeskavice s povrćem
  1. Mrkvu, peršun i celer isjeckati, staviti u slanu vodu, pa kuhati dok povrće ne omekša.
  2. U vodu sa omekšalim povrćem dodati očišćenu ribu i kuhati 15-ak minuta.
  3. Kada se riba skuha, izvaditi je iz vode, pa odstraniti meso od kostiju.
  4. Odstraniti i povrće iz vode, pa pomiješati sa isjeckanim ribljim mesom.
  5. Ribljem mesu i povrću dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, biber, papriku, jaja i mješavinu začina.
  6. Od ove smjese oblikovati pljeskavice i peći u tavi na vrelom ulju, dok ne porumene s obje strane.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*