Riblje pljeskavice

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Riblje pljeskavice

Sastojci

Krompir:
2 komada
Fileti bakalara:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Luk:
1 kašika
Peršun:
1 kašika
Jaja:
1 komad
Ulje:
3 kašike

Instrukcije

  1. U lonac kipuće vode dodajte krompir.

  2. Kuhajte krompir ali da ne omekša.

  3. Dodajte filete i kuhajte zajedno sa krompirom.

  4. Kada riba i krompir budu mekani skinite ih sa vatre i ocijedite.

  5. Premjestite krompir i ribu u posebnu posudu pa dodajte maslo, luk, peršun i jaja.

  6. Dobro izmiješajte i formirajte pljeskavice.

  7. Zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.

  8. Dodajte pljeskavice i pržite s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

  9. Izvadite pljeskavice iz tave, stavite na papirnate salvetice da se ocijede i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.