Riblje pljeskavice

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Krompir
450 g
fileti bakalara
1 kašika
maslo
1 kašika
luk
1 kašika
peršun
1 komad
Jaja
3 kašika
ulje
Riblje pljeskavice
  1. U lonac kipuće vode dodajte krompir.
  2. Kuhajte krompir ali da ne omekša.
  3. Dodajte filete i kuhajte zajedno sa krompirom.
  4. Kada riba i krompir budu mekani skinite ih sa vatre i ocijedite.
  5. Premjestite krompir i ribu u posebnu posudu pa dodajte maslo, luk, peršun i jaja.
  6. Dobro izmiješajte i formirajte pljeskavice.
  7. Zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.
  8. Dodajte pljeskavice i pržite s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
  9. Izvadite pljeskavice iz tave, stavite na papirnate salvetice da se ocijede i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*